> Početna > O nama

O Turističkoj zajednici Grada Novog Marofa

Grad je već dugi niz godina poduzimao određene aktivnosti kako bi se na području Grada osnovala Turistička zajednica, radilo se i na osnivanju Zajedničke turističke zajednice južnog dijela Varaždinske županije, međutim do osnivanja gradske, a niti zajedničke turističke zajednice nije došlo iz razloga, što na cijelom tom području niti jedno mjesto nije imalo status turističkog mjesta.

Konačno je Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o proglašenju i razvrstavanju turističkih mjesta u razrede, kojeg je ministar turizma donio krajem 2007. godine, Grad Novi Marof proglašen turističkim mjestom, čime je stvorena osnovna pretpostavka da se počne s pripremama za osnivanje Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

Osnivanje gradske turističke organizacije i ovo područje ulazi u sustav turističkih zajednica s ciljem stavljanja u funkciju svih turističkih potencijala kojima obiluje novomarofski kraj, te bržeg razvoja turizma i svih ostalih s turizmom vezanih djelatnosti koje će se uključiti u turističku ponudu Grada Novog Marofa i šireg okruženja. 
Pravnu osobnost Turistička zajednica Grada Novog Marofa stekla je 09. veljače 2009. godine upisom u Upisnik Turističkih zajednica. Turistički ured Turističke zajednice

Banner1
Turistička zajednica Varaždinske županije
Grad Novi Marof
Odrzivi turizam