> Početna

Dobrodošli u novomarofski kraj

Rabuzinovi dani

Pučko otvoreno učilište Novi Marof u suradnji s Turističkom zajednicom Grada Novog Marofa, Gradskom knjižnicom i čitaonicom Novi Marof te INN barom i ove godine organizira Rabuzinove dane u Kulturnom centru "Ivan Rabuzin" Novi Marof u mjesecu rođenja Ivana Rabuzina tj. u ožujku.

Za nas koji pratimo i uvelike se divimo njegovim djelima, Rabuzin, premda prvotno slikar, on je i pjesnik - uvjerljivo otčitava nataloženi govor sunca, kao što je u stanovitom smislu i kompozitor - onaj koji na vlastiti način slaže note kojima se i drugi služe, odnosno sređuje planove i slojeve, puteve i lijehe kao što drugi harmonično postavljaju mjerne oznake na crtovlju.

Rabuzin najradije govori o cvijetu kao pojmu, o cvijeću kao zbirnoj imenici, ali ne zaboravlja ni bujnost stvarnih manifestacija, bogatstvo botaničkih ili agrikulturnih fenomena.

Mi, kao predstavnici zgrade koja s ponosom nosi njegovo ime, želimo svima prenositi djela njegova koja su čudo zbilje, i živi izvor njegove imaginacije.

Od srca pozivamo sve u subotu 25.3.2017. u 18:00 sati u prostore Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" na otvorenje izložbe akvarela odabranih radova Ivana Rabuzina, a u  

Rabuzinovim danima koji će trajati od 25.3.2017. do 10.4.2017.

Imat ćete priliku uživati u;

Rabuzinovoj kavi (INN bar u sklopu Kulturnog centra "Ivan Rabuzin"), 
projekciji filma Ključ sreće, 
slikarskim radionicama za djecu i odrasle,
prezentaciji suvenira (suradnja sa Srednjom strukovnom školom iz Varaždina),
izložbi razglednica prema motivima slika Ivana Rabuzina (Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof),
31.03.2017. u 17.00 sati - posjet kući Ivana Rabuzina u Ključu (obavezna najava u Turističkoj zajednici Grada Novog Marofa)
Banner1
Turistička zajednica Varaždinske županije
Grad Novi Marof
Odrzivi turizam