> Početna

Dobrodošli u novomarofski kraj

Županija u malom - Novi Marof na Špancirfestu

Tako će Novi Marof kroz dan, u različitim terminima predstaviti Novomarofski slikari, udruga OREH, Etno udruga Greben, udruga Magda i Luisa, Vinarija Kopjar, Kuća magične trave, KUD Remetinec sa sekcijom rukotvorina, Turistička zajednica Grada Novog Marofa sa najavom manifestacije Dani vrganja u Paki te osvrtom na Ivana Rabuzina ali i  mnogi drugi.

   Večernji dio programa obogatit će samostalni koncert Tie Pikije, uz klavirsku pratnju Monike Zlatarek, a koji će biti  presjek mnogih žanrova, od opere, mjuzikla, pop-a, francuskih chansona do zagorskih popijevki.

Tia Pikija učenica je Glazbene škole u Varaždinu gdje je završila 2. razred, smjer solo pjevanje i teorija glazbe. Rodom je iz Mađareva pokraj Novog Marofa gdje je završila flautu u Osnovnoj glazbenoj školi, a danas uz pjevanje svira klavir. Sudjelovala je na 4 međunarodna natjecanja solo pjevanja u Slovačkoj, Italiji, Sloveniji i Hrvatskoj na kojima se potvrdila prvim nagradama, a pripremila ju je profesorica Dorotea Ilčić. Iza sebe ima mnoge nastupe i koncerte u Nacionalnom kazalištu u Mariboru, Istarskom narodnom kazalištu, HNK u Varaždinu. Već 2. godine zaredom nastupa na Varaždinskim baroknim večerima sa Glazbenom školom, pet godina  nastupala je na Malom Kaju u Krapini te na Malom MEF-u u Čakovcu. Glumila je glavnu ulogu u mjuziklu 2. Osnovne škole Varaždin "Ljepotica i zvijer". Ove godine sudjelovala je na Internacionalnom glazbenom kampu u Ravensburgu. Uz srednju školu članica je zbora kapucinske župe Via te Noneta Donum.  Monika Zlatarek je klaviristica, upravo diplomirala klavir u klasi profesorice Ide Gamulin na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te predaje na Glazbenoj školi u Varaždinu.

Koncert započinje u 19.00 sati.

Pozivamo Vas da uz ostale programe koje nudi  prekrasan Špancirfest - došpancirate i do atrija Županijske palače i pogledate mali dio Novomarofske ponude.

Veselimo se Vašem dolasku!
Banner1
Turistička zajednica Varaždinske županije
Grad Novi Marof
Odrzivi turizam