> Početna

Dobrodošli u novomarofski kraj


Dani vrganja u Paki

 Dani vrganja u Paki ove će se godine održati od 13.-15.9.2019. Očekuje Vas bogat stručni, edukativni i kulturno-zabavni program. Programski letak slijedi ubrzo.

14. Šic na bic

 U subotu, 29. lipnja 2019. godine, održava se 14. po redu novomarofska biciklijada „Šic na bic“ u organizaciji Udruge mladih grada Novog Marofa „Mladi za Marof“ uz potporu Grada Novog Marofa i Biciklističkog kluba Maraton Beciklin. Biciklijada već 14 godina u nizu okuplja mlade i stare s područja grada Novog Marofa, ali i šire, u druženju i bicikliranju. Ove godine biciklijada se održava pod sloganom „Mobitel isključi, biciklijadi se priključi“.  Cilj događaja „Šic na bic“ je potaknuti građane na zdrav način života, ali i korištenje bicikla kao ekonomičnog i „eco-friendly“ prijevoznog sredstva.

Ruta ovogodišnje biciklijade (40km) tradicionalno započinje na Trgu Hrvatske državnosti u Novom Marofu u 10h, odakle kreće prema Remetincu i dalje do Podevčeva gdje je prvi mali odmor. Nastavlja se dolinom rijeke Bednje kroz Završje do Peca, preko Radovana i Škriljevca sve do planinarskog doma „Ledinec". Nakon stanke u domu kreće brdovita vožnja sve do Beletinca, odakle preko Krušljevca stižemo do Presečna. Put dalje vodi prema Lušcu, popularnom izletničkom odredištu, gdje je za sve sudionike organiziran odmor i ručak. Povratak u Marof je planiran za 16:00 sati.

Pozivamo vas sve da nam se pridružite u ugodnoj vožnji zagorskim bregima!

Antunovo v Marofu

 Antunovo v Marofu tradicionalno se slavi u mjesecu lipnju, povodom blagdana sv. Antuna Padovanskog . Glavni dio manifestacije održat će se za vikend 7. - 9. lipnja, svečana misa sa procesijom i blagoslovom ljilana i djece biti će 13.lipnja. Program možete preuzeti u prilogu.

Javni poziv - Antunovo v Marofu - prodajne djelatnosti

 Turistička zajednica Grada Novog Marofa objavljuje Javni poziv za zakup javne površine za prodajne djelatnosti povodom manifestacije Antunovo v Marofu 2019.

Priča o Grebengradu - stručni obilazak utvrde

 Turistička zajednica Grada Novog Marofa i ove će godine  organizirati stručni obilazak utvrde Grebengrad pod vođenjem magistra arheologije. Karla Ivaneka, u srijedu 1.svibnja. Iznimna je ovo prilika da posjetioci, osim zabavnog sadržaja , sudjeluju i u edukativnom dijelu i tako utvrdu koju posjećuju kroz godinu, sagledaju i na malo drugačiji način. Kako je nastala, koja joj je bila svrha, ponešto o njezinim vlasnicima, ali i mnogo drugih zanimljivosti moći ćete čuti u terminima u 11.00 i 13.00 sati. Okupljanje zainteresiranih biti će kod izvora podno planinarskog doma. 


Antunovo v Marofu - Zabavne igre - natječaj

Turistička zajednica Grada Novog Marofa objavljuej natječaj za zakup javne površine za djelatnost zabavnih igara.
Banner1
Turistička zajednica Varaždinske županije
Grad Novi Marof
Odrzivi turizam