> Početna

Dobrodošli u novomarofski kraj

Zbor turističkih novinara posjetio Novi Marof

Obzirom na kratkoću boravka i nemogućnosti razgleda svih lokaliteta koje Novi Marof i okolica nudi, Tz Grada Novog Marofa u suradnji s POU NOvi Marof i Gradom Novim Marofom fokusirala se na predstavljanje Ivana Rabuzina i na najavu Rabuzinovih dana u ožujku. Tako su novinari kao uvod,  u KC Ivan Rabuzin odgledali dokumentarni film "Kljuć sreće " , razgeldali sam centar i prigodnu turističku i kulturnu ponudu grada kroz materijale i eksponate, a potom su se svi zajedno uputili u Ključ u Kuću Ivana Rabuzina gdje su razgledali stalni postav uz stručni osvrt Mirjane Dučakijević - dugogodišnje muzejske savjetnice GMV:  Nakon toga grupa se uputia u Paku u Kuću magične trave gdje su im vlasnici OPG-a Jakopović prezentirali proizvodnju kozmetike iz ekološki uzgojenog bilja.

Put ove zanimljive i nama vrijedne grupe nastavio se prema općini Breznički Hum i Vinariji Šafran gdje je i održana skupština zbora uz degustaciju vina i ugodno druženje koje je uvijek važno zbog stvaranja novih kontakata.

Neki od istaknutih novinara koji su bili ovdje u posjeti svakako su Željko Žutelija i Tina Eterović Čubrilo koja  je potpredsjednica svjetske organizacije turističkih novinara stoga je Novi Marof počašćen ovom posjetom. Novinari su još bili i s područja Istre, Zagreba i središnje Hrvatske a koji će ovih dana pisati u ovoj posjeti i našem kraju i tako pomoći u promociji cijele destinacije što je nama izuzetno važno.
Banner1
Turistička zajednica Varaždinske županije
Grad Novi Marof
Odrzivi turizam