> Početna

Dobrodošli u novomarofski kraj

3. Rabuzinovi dani 23.03. - 23.04.2018.

Prisutnost Rabuzinovih djela u muzejima, galerijama i raznim drugim kulturnim institucijama  širom svijeta, obavezuje nas, da u njegovom novomarofskom kraju, stalno podsjećamo na vrijednost koju ovo ime nosi.
Iz tog su razloga 3. Rabuzinovi dani, nakon porculana, kojeg je Rabuzin oslikavao za svjetski poznatu tvornicu porculana Rosenthall, i akvarela, posvećeni rijetko viđenim i izloženim tapiserijama.

Otvorenje izložbe bit će u petak 23.3.2018. godine u holu Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“ u 18:00 sati.
U sklopu ovogodišnjih 3. Rabuzinovih dana, uz izložbu, moći će se razgledati kuća Ivana Rabuzina u Ključu u ponedjeljak 9.4.2018. u 17.00 sati isključivo uz najavu u Turističkoj zajednici Grada Novog Marofa, budući da je broj posjetitelja ograničen.

 Tijekom mjesec dana trajanja 3. Rabuzinovih dana, zainteresirani mogu prisustvovati i raznim likovnim radionicama, radionici izrade tapiserija, projekciji filma Kljuć sreće  te stručnom predavanju o ovom, svjetski poznatom  slikaru naive.

 Organizatori ove manifestacije su Pučko otvoreno učilište Novi Marof, Turistička zajednica Grada Novog Marofa i Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u suradnji s Rabuzinovom obitelji. Ujedinjenim snagama i ove godine predstavit će suvenire i promotivni materijal inspiriran prepoznatljivim bojama i motivima Ivana Rabuzina.

 

 

 

 

Banner1
Turistička zajednica Varaždinske županije
Grad Novi Marof
Odrzivi turizam