> Početna

Dobrodošli u novomarofski kraj

IV. Rabuzinovi dani

Kako je svestran Ivan Rabuzin bio, pokazat će postav slika i pjesama u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Novi Maro  iz njihove bogate zavičajne zbirke, dok će za ljubitelje poezije biti upriličena večer čitanja njegovih pjesama.

 

O Ivanu Rabuzinu se tijekom njegova života, a i nakon njega mnogo pisalo i govorilo, stoga će ljubitelje umjetnosti zasigurno zainteresirati stručno predavanje koje će se održati u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ .

 

Kao i svake godine veliku znatiželju ljudi pobuđuje kuća/galerija Ivana Rabuzina u Ključu, stoga i ove godine organiziramo posjet, uz prethodnu najavu u Turističkoj zajednici grada Novog Marofa, dok će  Ivana Gabričević, prof. likovne kulture u OŠ Novi Marof, u dvije slikarske radionice upoznati zainteresirane s tehnikama olovka/ugljen i tempera.

 

Ukoliko vremenske prilike dozvole, u petak, povodom otvorenja izložbe, posjetioci će moći vidjeti i balon na vrući zrak  Varaždinske županije,  oslikanog  motivom slike Ivana Rabuzina „Svečanost cvijeća“.

 

Novi Marof će i ove godine u ožujku, mjesecu rođenja Ivana Rabuzina, odati počast svojem sumještaninu, umjetniku čija djela krase domove i galerije diljem Lijepe Naše, a i svijeta, i postaviti ga u centar svojega grada kojemu se on uvijek najradije vraćao. Odavde će njegove slike ponovno krenuti u taj isti svijet i tako stvarati i zatvarati krug…, krug savršenstva i krug beskraja,  kojem je Ivan Rabuzin u svojim djelima ali i životu, težio. 

 

Organizatori 4. Rabuzinovih dana su  Pučko otvoreno učilište Novi Marof, Turistička zajednica Grada Novog Marofa i Gradska knjižnica i čitaonica Novi Marof u suradnji s Rabuzinovom obitelji.

 

Banner1
Turistička zajednica Varaždinske županije
Grad Novi Marof
Odrzivi turizam